اختتامیه سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی برگزار شد.
سیامین دوره از جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی 29 آبانماه 1402 به کار خود پایان داد. در این دوره 5 اثر برگزیده و 11 اثر شایسته تقدیر از میان 554 اثر انتخاب و معرفی شدند.
در این میان کتاب فرهنگ، رشد و سیاست اقتصادی که به همت دکتر محمد سلیمانی عضو هیئت علمی و محمد وجدانی، پژوهشگر اندیشکده مطالعات فرهنگ و توسعه ترجمه شده بود، در بخش ویژه اقتصاد دانشبنیان و تولید ملی به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.
اثرگذاری فرهنگ بر اقتصاد و مناسبات اقتصادی اگرچه مشهود است، اما در چارچوب نظریات اقتصاد متعارف معمولاً نادیده انگاشته میشود. فرهنگ به مثابه هنجارهاي حاكم بر جامعه، رفتارها را سامان داده و چارچوبهاي تعاملي افراد را شكل ميدهد، از اینرو ميتواند گستره وسيعي از مناسبات مادي و اقتصادی بشر را نیز تحت تأثير قرار دهد. مشخصههای فرهنگی هر جامعه میتواند موجب بالندگی و شکوفایی یا کندی و توقف مسیر توسعه شود؛ فرهنگهایی که کارکردهایی در راستای تقویت نظم، سیستم پاداشدهی، همکاری، ریسکپذیری، دوراندیشی و آیندهنگری داشته باشند میتوانند زمینهساز توسعه باشند؛ در جوامعی که این ارزشها حاکم باشند، سیستمهای انگیزشی موانع توسعه از جمله فقدان یا کمبود برخی از عوامل تولید و پیشنیازهای آن را کنار زده و دامهای توسعه را پشت سر گذاشته و به رفاه عمومی نسبی دست مییابند. کتاب حاضر به بررسی روابط دوسویه میان فرهنگ و اقتصاد از منظر نظری پرداخته است. از آنجایی که دستیابی به دستاوردهای اقتصادی ملموس و در شأن انقلاب اسلامی نیازمند توجه به پیوستگی میان گزارهها و ارزشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با امور اقتصادی است؛ ضرورت دارد متناسب با یک سیاق جامعهمحور و فرهنگبنیان اقتصاد را در مسیر رشد و توسعه راهبری کرد. از این جهت ترجمه چنین مباحث و کتابهایی میتواند مثمرثمر باشد و ترجمه این کتاب نیز در شروع این مسیر گام برداشته است.